torsdag 14. mars 2013

Fem kategorier og beste foto del 1



Bildet er tatt på en ferietur i Portugal. Det er bildet av en murvegg som gikk rundt hele eiendommen til boligen vi bodde i når vi var der. Jeg synes den var utrolig kul, og er veldig fornøyd med fotografiet. Jeg synes det e kontrast og balanse i bildet, prinsippene hører sammen og lager en helhet. Lyset her er veldig lyst, og det som stikker opp av murveggen får skygger. Det er både kalde og varme farger på dette bildet. Kamera: Canon EOS 20D. Blender: f/22.0. lukker: 1/50. ISO: 100. Jeg har redigert dette bildet svært lite, har bare forsterket fargene litt. Dette bildet hører til kategorien "Lys".



Dette bildet er også tatt i Portugal, i en gammel landsby. Her var dette huset, dekket i busker. Synes det var kjempekoselig. Det er en farge kontrast mellom buskene og det som er rundt. Buskene har en mye sterkere farge og har en spennende form i motsetning til det som er rundt. Lyset er veldig lyst på dette bildet, men det dempes litt pga den mørke fargen på busken. Kamera: Canon EOS 20D. Blender: f/4.5. Lukker: 1/80. ISO: 100. Har redigert veldig lite på dette bildet, men har gjort slik at fargen på busken rundt huset er sterkere, og at det som er rundt er lysere i fargen. Fotoet hører til kategorien "Reise".



Dette bildet er tatt på en strand i Hellas. Synes det var en kjempefin blomst, med sterke og fine farger. Har valgt å sette blomsten i fokus, og gjøre alt annet uklart. Kamera: Canon EOS 20D. Blender: f/4.5. Lukker: 1/160. ISO: 100. Jeg har valgt å ikke redigere bildet så mye fordi jeg synes det var så klart og fint fra før av, men har gjort fargene litt sterkere. Bildet hører til kategorien: lukker/blender.



Dette bildet er tatt ved en havn i en landsby i Hellas. Synes det var kult at båten hadde så friske og sterke farger. Jeg synes at det er et friskt bilde, pga fargene og vannet. Jeg liker også at det er speilbilde av båten i vannet. Synes også at det lille du ser at båtene på ventre side av bildet er en kul detalj. Synes lyset her skaper varme i bildet. Kamera: Canon EOS 20D. Blender: f/22.0. Lukker: 1/30. ISO: 200. Har kun redigert bildet litt mørkere i fargene. Bildet hører til kategoriene "Vann" og "Reise".



Dette bildet er tatt i en gammel bunkers på Kvitsøy. Synes dette er et utrolig kult bilde fordi det er en kombinasjon mellom stein og tre. Bildet har også fått en lillafarge av solen, som gjør at det skaper litt spenning i helheten. Dette bildet er tatt med Iphone.  Jeg har redigert bildet litt klarere for å få fram lillafargen litt, og for å få fram flere detaljer i bildet. Dette bildet hører til kategorien "Lys".



Dette bildet her er tatt i en landsby i Hellas. Synes det var en så utrolig koselig landsby, med kule og fargerike hus. Liker også at vannet har ulike blåfarger. Bildet er tatt om kvelden, som skaper en varm farge over havnen og landsbyen. Kamera: Canon EOS 20D. Blender: f/8.0. Lukker: 1/320. ISO: 100. Har redigert dette bildet svært lite, har kun gjort fargene litt sterkere. Bildet hører til kategorien "Reise".



 Dette bildet er tatt på ferien, når jeg fant en kjempeliten gresshoppe som stod på det ene stolbenet. Synes det er så fint med blomstene i bakgrunnen som skaper en utrolig fin farge i bildet. Det er et veldig lyst og varmt bildet, skikkelig sommeraktig. Kamera: Canon EOS 20D. Blender: f/8.0. Lukker: 1/500. ISO: 100. Har ikke redigert bildet. Bildet hører til kategorien "Lys" og "Komposisjon".



 Synes det var kult at det var et slags hull med blå himmel midt i det hvite skyene. Liker også at bildet står litt på skakke, og synes også at husene skaper stil i bildet, pga formen og fargen. Det er et lyst og friskt bilde. Kamera: Nikon D3000. Blender: f/5.0. Lukker: 1/1250. ISO: 100. Har redigert bildet litt klarere for å få fram flere detaljer i skyene. Bildet passer best inn i kategorien "Reise" og "Lys".



 Dette er et bildet av frukten mango. Synes frukten har en utrolig fin og frisk farge, og at mangobitene har kule former. Jeg liker også at det er den gulfargede frukten som fanger oppmerksomheten i bildet, og at ikke alle bitene er i fokus. Kamera: Nikon D3000. Blender: f/4.5. Lukker: 1/60. ISO: 200. Jeg har satt litt mer fokus på de mangobitene som er nærmest linsen på kameraet og redigert fargene litt sterkere. Dette bildet hører til kategoriene "Lys" og "Komposisjon".



Dette bildet er tatt på vei til toppen av en borg i Portugal. Vi står med ryggen mot solen og får dermed skyggene våre på veggen til et hus på andre siden av der vi står. Synes fargene ser kalde ut i og med at de er blåe. Kamera: Canon EOS 20D. Blender: f/13.0. Lukker: 1/125. ISO: 100. Har redigert bildet litt mørkere og kaldere i fargene, men det er svært lite forskjell etter redigering. Dette bildet hører til kategoriene "Lys" og "Komposisjon".



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar